Welkom op de site van Evelien van de Kamp, klassiek homeopaat, specialist in het behandelen van gedragsproblemen bij diverse diersoorten.

Hoewel ik de opleiding tot humaan homeopaat gevolgd heb aan de “Academie voor natuurgeneeskunde” in Hilversum en aanvankelijk alleen mensen behandelde, kwamen de dieren er al snel bij. Dat begon met het verzoek van een aantal menselijke patiënten met een probleemdier, waar regulier weinig of niets aan te doen was. Waar het aanvankelijk moeilijk was, een dier zegt immers niets, om toch aan de juiste informatie te komen, werd het gaandeweg steeds makkelijker. Je leert waar je op moet letten, je observeert beter en leert al je zintuigen te gebruiken om zo een casus uiteindelijk goed op te lossen.
Referenties

Ook speelde de ervaring die ik opgedaan heb in het Gedragscentrum van Martin Gaus een grote rol. Daar heb ik niet alleen de rastypische eigenschappen leren onderscheiden, maar vooral goed inzicht gekregen in alle vormen van probleemgedrag bij katten en honden. Je moet per slot van rekening eerst weten wat normaal gedrag is, voordat je het abnormale gedrag kan herkennen. Zo ontdek je ook dat veel dierenleed onbedoeld ontstaat door een eigenaar die volkomen voorbij gaat aan de normale behoefte van zijn dier. Gelukkig kun je dat dan uitleggen en kan een probleem ineens een stuk duidelijker worden. Zo kan ook de eigenaar een bijdrage leveren aan het welzijn van zijn dier.

Inmiddels behandel ik honden, katten, paarden, vogels en zelfs hier en daar wat exotischer dieren en werk ik al jaren op het gedragscentrum van Martin Gaus waar ik homeopathische gedragsspreekuren doe en de blindengeleidehonden waar nodig.

Buiten het doen van praktijk geef ik college op de “school voor homeopathie voor dieren” in Amersfoort. Een vrij nieuwe opleiding die zich gespecialiseerd heeft in het opleiden van dierhomeopaten. Daar geef ik college in homeopathie en gedrag & communicatie.